kolmapäev, 30. märts 2011

Akupunktuuri uudised- laiaulatuslik uuring peavalust

Üle 1000 akupunktuur ravikeskuse hõlmanud laiaulatuslik uuring, mille tellijaks oli Saksamaa tervishoiukindlustuse kompaniid uuris peavalu ja migreeni. Võrreldi juhuslikult määratud akupunktuurravi,  patsientide enda poolt valitud akupunktuurravi ja nõelravi mittesaanud kontrollgrupi ravitulemusi kroonilise migreeni ja pingepeavalude korral 15 056 patsiendil. 

3-kuulise ravi (15 akupunktuur raviseanssi) järgselt oli ravi saanud patsientidel "peavalupäevade" arv oluliselt väiksem ja elukvaliteedi näitajad märkimisväärselt kõrgemad kui kontrollgrupis. Paranemisnäitajad migreeni ja pingepeavalude korral olid sarnased. (11 th Annual Symposium on Complementary Health Care, 2004)

Võrreldi krooniliste peavalude all kannatavatel patsientidel keskmise raskusega peavalude esinemissagedust. Ravigrupi haiged said akupunktuur ravi (viidi läbi Kotztingis asuvas hiina meditsiini kliinikus), võrdluseks võetud ootegrupi patsiendid ravi ei saanud. 4 nädala möödudes oli 52% ravigrupi haigetest "peavalupäevade arv" vähenenud üle 50%, ootegrupis 16%. 

Migreen ja pingepeavalud allusid ravile paremini kui teised krooniliste peavalude vormid. (Complementary Therapies In Medicine (2004) 12, 71-78)

Tervist taastavad harjutused

esmaspäev, 21. märts 2011

Hiina meditsiin leevendab peavalu-1

Hiina meditsiin aitab leevendada peavalu ja migreeni -1
Autor: akupunktuur.eu ilmunud www.bioneer.ee 12.märts.2011

Peavalu põhiliste põhjustena saab välja tuua õla-, kaela ja pealihaste pinged, mis pitsitavad kinni aju hapnikuga varustavad veresooned. Peavalu näitab, et aju ei saa piisavalt hapnikku.  

Kindlasti on paljud peavaluga hädas olevad inimesed märganud, et peavalud sagenevad või intensiivistuvad, kui on stressirohke aeg tööl või kodus. Stress soodustab ülepinget.
Vaadeldes oma päeva sündmusi kõrvalt, märkame kui suurt rolli mängivad stressi suurus ja meie erinevad emotsioonid. Seetõttu on emotsionaalsetel inimestel kalduvus suurematele pingetele ja sellest tulenevatele peavaludele.
Hiina meditsiinis peetakse oluliseks tasakaalu nii töö kui puhkuse kui ka erinevate emotsioonide vahel. Kõik liigne tekitab tasakaalutust, mida mõistetakse energia Qi tõkestumistena ehk valu ja haigustena.
Peavalu leevendamiseks on oluline leevendada lihaspingeid. Asjakohane on omandada enese turja, kaela ja pea masseerimiseks vajalikud tehnikad. Nii ei sõltu te teistest.
Migreeni puhul on vaja meditsiini sekkumist, kuid akupunktuur kiirendab ja tõhustab ravi ning sobib valuaistingute oluliseks leevendamiseks.
Alljärgnevalt kirjeldame olulisi Hiina akupunktuuri punkte peavalu ja migreeni leevendamiseks.
Akupunkt „Oru põhi“ - IG 4 - He Gu asub nimetissõrme ja pöidla kokkusurumisel moodustava lihasvalli kõrgeimas punktis (vt. ülenine pilt). See on üks kõige olulisemaid valu leevendavaid punkte. Selle mõjutamine aitab nii lauba-, hamba- kui õlavalu puhul, aitab vähendada raskustunnet peas, kasutatakse ka sünnitusvalude korral.
Hoiatus! Raseduse ajal on keelatud selle punkti kasutamine, kuna võib põhjustada emaka enneaegseid kokkutõmbeid.
Masseerimiseks otsi punkt üles, aja pöial laiali ja vajuta tugevasti seda teise käe pöidlaga umbes ühe minuti jooksul. Korda seda teise käega. Häid tulemusi saad, kui kasutad sellel akupunktil valu vähendavat akukleebis PureRelief.

Akupunkt „Lõhnade vastuvõtt“ – Ying Xiang asub ninasõõrme kõrval lohus ja leevendab tugevaid lauba peavalusid ja vähendab põskkoopa põletiku korral kinnist nina vaevusi.
Masseeri nimetissõrmega umbes ühe minuti vältel nina kummaltki poolt. Nohu korral võivad need punktid olla väga valusad.
Akupunkt „Tuulte tiik“ - Feng Chi asub kukla luu all, kolm sõrmelaiust keskmest, lohus. Hiina meditsiini järgi eemaldatakse läbi selle punkti kehasse tunginud „kahjulikku tuult“. „Kahjuliku tuule“ mõiste alla käivad sageli ka peavalud, mis on külmetuse esimesteks sümptomiteks. Selle punkti masseerimine leevendab peavalu, migreeni, kaelavalu ja -jäikust, koordinatsioonihäired, artriiti, silmade väsimust ja pearinglust.
Pääsed seda akupunkti paremini masseerima, kui kallutad pead tahapoole. Masseeri neid punkte kahe käe pöialdega samaaegselt umbes poole minuti jooksul. Siis tehke paus ja lubage peal vajuda rinnale. Pärast pausi masseerige neid punkte veel üks kord. Parema ja efektiivsema tulemuse saab, kui kasutada sellel punktil akukleebist PureRelief.

reede, 18. märts 2011

Akupunktuuri uudised - Akupunktuur leevendab oluliselt hambavalu

15 British Dental Acupuncture Society diplomit omavat hambaarsti teostasid uuringu, mis  hõlmas 60  patsienti. Patsiendid olid enamuses naised keskmise vanusega 40,6 aastat; düsfunktsiooni kestvus keskmiselt 32 kuud; keskmine akupunktuur seansside arv 3,4. Põhiliselt kasutati lokaalseid, kaelalasuvaid ja „relakseerivaid“ (peamiselt He Gu ) akupunkte. Positiivne ravitulemus saadi 85% patsientidest, valu leevenes ja intensiivsus vähenes keskmiselt 75%. (Acupuncture in Medicine (2006) 24; 1: 16-22)


Tervist taastavad harjutused


Akupunktuur tooted internetipoes : www.akupunktuur.cieaura.com
Rohkem artikleid akukleebistest: http://akupunktuur.eu/akukleebised
/
Akupunktuur'i kodulehekülghttp://akupunktuur.eu

esmaspäev, 14. märts 2011

HIINA MEDITSIIN SOOVITAB - Külmetushaigused-2

Külmetushaigused ja gripp -2


Lisaks hoidumisele külmetustest on võimalik ka ise oma keha vastavaid akupunkte masseerides tugevdada keha, parandada energia ringlust ning vastupanu võimet haigustele.

Külmetushaigusi põhjustavad mitmed viirused, mis soodsates oludes (temperatuur, happesus, niiskus) hakkavad kurgu ja nina limaskestadel kiiresti paljunema.
Stress, väsimus ja ülepinge nõrgestavad immuunsüsteemi ja organism ei suuda enam haigusetekitajate ja keskkonna muutustega tõhusalt võidelda.
Punktmassaaž aitab organismil viirustest kiiremini vabaneda. Seetõttu võib esialgu tunduda, et pärast punktmassaaži on haiguse sümptomid hullemad. Tegelikult organism põeb haiguse kiiremini läbi. Punktmassaaž ei ravi haigusi, kuid teatud akupunktide mõjutamine aitab tervisel kiiremini taastuda, tõstab vastupanuvõimet ja aitab hoiduda külmetushaigustest tulevikus.

Tõsta organismi vastupanu gripi vastu

Külmetumishaigus nähtude ilmnemisel alusta kätepunktidest, seejärel kukla punktidest ja siis kaela ning näopunktidest

Looklev Tiik - QU SHI akupunktuuri punkt asub käsivarre välisküljel küünarnuki nahavoldilõpus  kui kõverdate käe maksimaalselt. Punkt asub liigesel sügaval. Seda akupunkti stimuleeritakse, et tõsta organismi vastupanujõudu ja aktiveerida immuunsüsteemi. Selle akupunktuuri punkti mõjutamine aitab ravida bronhiiti, külmetumisest põhjustanud palavikku (alandab seda), samuti nahaekseeme, kõhulahtisust ja kõrget vererõhku. See on üks olulistest sügise ja talve aja toniseerimise punktidest.  Punkti vajutatakse tugevalt umbes minut aega. Püsivama tulemuse saamiseks kasutatakse sellel punktil  EnergyPlus akukleebist.

Tuulte Tiik - Feng Chi  asub  kukla luu all, 3 sõrmelaiust keskmest, lohus. Hiina meditsiini järgi eemaldatakse läbi selle punkti kehasse tunginud kahjulikku tuult. See on oluline punkt gripi ja külmetushaiguste ravis ning vähendab oluliselt erinevaid peavalusid, ka kukkumise tagajärjel tekkinuid. Selle punkti masseerimine leevendab silmade taguseid pingeid, nina ja kõrvadega seonduvaid probleeme, pingeid ja valusid kaelapiirkonnas. Pääsed seda akupunkti paremini masseerima, kui kallutad pead tahapoole. Masseeri neid punkte kahe käe pöialdega sama aegselt umbes pool minutit, tehke paus, lubage peal vajuda rinnale ja masseerige neid punkte veel korra. Parema ja efektiivsema tulemuse saad, kui kasutad sellel punktil akukleebist PureRelief. 

Tervist taastavad harjutused


pühapäev, 6. märts 2011

Hiina Meditsiin soovitab - külmetushaigused



Külmetushaigused ja gripp (1 osa)

Külmetushaigusi põhjustavad mitmed viirused, mis soodsates oludes (temperatuur, happesus, niiskus) hakkavad kurgu ja nina limaskestadel kiiresti paljunema.
Stress, väsimus ja ülepinge nõrgestavad immuunsüsteemi ja organism ei suuda enam haigusetekitajate ja keskkonna muutustega tõhusalt võidelda.
Punktmassaaž aitab organismil viirustest kiiremini vabaneda. Seetõttu võib esialgu tunduda, et pärast punktmassaaži on haiguse sümptomid hullemad. Tegelikult organism põeb haiguse kiiremini läbi. Punktmassaaž ei ravi haigusi, kuid teatud akupunktide mõjutamine aitab tervisel kiiremini taastuda, tõstab vastupanuvõimet ja aitab hoiduda külmetushaigustest tulevikus.

Kinnine nina
Tihti kaasnevad külmetushaigustega ebameeldivad kinnise ninaga seonduvad vaevused. Allpooled mõned tõhusad akupunktid vaevuste vähendamiseks.

Tiigri suu - He Gu asub pöidla ja nimetissõrme kokkusurumisel tekkiva valli kõrgemal kohal ,vajutades  luu suunas.  See punkt on üks mõjusamaid heaolu ja immuunsüsteemi stimuleerivaid punkte. Leevendab külmetuse ja gripinähtusi.
NB! Raseduse aeg on selle punkti kasutamine keelatud, kuna võib põhjustada enneaegseid emaka kokkutõmbeid. Läbi selle akupunkti ravitakse enamikku pea ja näohaigusi. See on peamine valu leevendav punkt, vähendab raskustunnet peas. Kasutatakse pea-, hamba, kaela- seljavalude leevendamiseks. See on ummistusi ja põletikke leevendav akupunktuuri punkt. Kasutatakse nohu ja ninakinnisuse korral. Masseeritakse kummalgi käel. Suuremate energia takistuste või valude korral kasutada akukleebist PureRelief.

Pambusega kaetud – CUAN ZHU asub kulmu sisenurgas lohus. Leevendab külmetusnähte, ninaurgete vaevusi, lauba peavalu ning silmade väsimust-, punetust ja topeltnägemist, vähendab heinapalavikku. Suru umbes minut  mõlema käe pöialdega samaaegselt akupunktidele, seejärel lisa veidi survet ja lase peal vajuda rinnale. Veidi ajapärast vabasta punktid lase peal vajuda rinnale ja lõdvestu.

Lõhnade Vastuvõtt –YING XIANG  asub ninatiiva nurga juures lohus. Leevendab kinnist nina ja vähendab vaevusi kõrvaurgete ja sinusiidi korra ning näo paistetust. Vaata pilti artikikli alguses. 

Neli helendust – SI BAI asub silma keskjoonel põsesarna all. Leevendab kinnist nina, raskustunnet peas ja ka hambavalu.  Vähendab silmade väsimust, punetust, tulitamist. Paistetust silmade ümber. Pingutab lõtvu põselihaseid ja parandab näo verevarustust ning jumet. 
Pane keskmised sõrmed ninasõõrmete kõrvale ja nimetissõrmed nende kõrvale sarnaluu alla. Vajuta punkte, aeglaselt survet suurendades ja siis lõdvestu. Vajuta niimoodi 5-6 korda. Kui nina on ummistunud korralikult (ka põskoopa põletiku korral) aseta kummalegi poole nina punktile Ying Xiang üks akukleebis PureRelief ja kolmas kleebis kulmudevahel kolmanda silma punktile. See meetod aitab ninaurgete ummistustest kiiremini vabaneda. Vaata pilti artikikli alguses.

reede, 4. märts 2011

Akupunktuuri nalju

Akupunktuuri uudised

Briti tervishoiu meditsiin toetab akupunktuuri.


Hull York Medical School teostas akupunktuuri alase uuringu, mille kandis üle British Television 2007 aastal.(Alternative Medicine: The Evidence). Selles näidati, et pindmine punktsioon (umbes 1 mm) aktiveerib ajukoore motoorset osa, s.o ajupiirkonda, mis normaalselt reageerib puudutusele või valule, sügavam deqi´d esilekutsuv punktsioon põhjustab aju limbilises süsteemis (valu tajumises osalev piirkond) mõõdetava deaktivatsiooni. (News from The Journal of Chinese Medicine June 2006) 86% kroonilise valuga tegelevatest Briti tervishoiuasutustest kasutab akupunktuur ravi. (News from The Journal of Chinese Medicine February 2001). Tänapäeval on lisandunud uued akupunktuuri harud: elektro akupunktuur ja akupunktuuri punktide mõjutamine akukleebistega. Need akupunktuuri harud on tänu oma efektiivsusele ja lihtsusele muutunud väga populaarseks. 

2003. a avaldatud andmete alusel pakub üle poole Suurbritannia esmatasandi meditsiini praksistest oma patsientidele täiend- või alternatiivmeditsiini ravivõimalusi (põhiliselt akupunktuuri ja homeopaatiat).  Võrdluseks 1995. a pakkusid antud raviteenuseid 40 % praksistest.  (Family Practice 2003:20:575-7)

500 erinevate kaebustega patsiendi (kaela, käe, alaselja ja õlgade piirkonna valu, põlvede osteoartriit, migreen, heinapalavik,  jt) küsitlusel selgus, et 73% seisund akupunktuuri tulemusel paranes, kusjuures 61% kaebused taandusid läbiviidud ravi tulemusel oluliselt või täielikult. 92 muskulo skeletaalse valu tõttu nõelravi saanud patsiendist saadi head või väga head ravitulemused 69% juhtudest. (Acupunct Med 2002; 20(1): 30-34 ja 35-38)

Tervist taastavad harjutused


Akupunktuur tooted internetipoes : www.akupunktuur.cieaura.com
Rohkem artikleid akukleebistest: http://akupunktuur.eu/akukleebised/
Akupunktuur'i kodulehekülghttp://akupunktuur.eu