pühapäev, 24. aprill 2011

Immuunsüsteemi taastamine ja tugevdamine (osa 2) - Hiina meditsiin soovitab


Parim viis vältida külmetus ja muid haigusi on hoida oma immuunsüsteem tugev. Immuunsüsteemi tugevusest sõltub sinu keha võime vastupanna erinevatele infektsioonidele.
Hiina meditsiini järgi sõltub sinu immuunsüsteemi tugevus energia Qi häirimatust voolust ja tasakaalust. Punktmassaažiga saab kiiresti aktiveerida immuunsüsteemi, et keha saaks ise ilma muude abivahenditeta hakkama haiguse tekitajatega. Seetõttu on hea teada olulisi punkte kehal, mille mõjutamisel saame ise oma energia ringlust parandada ja immuunsüsteemi tugevdada.

Akupunkt Elegantne Häärber - SHU FU asub rangluu all lohus, keskmest 2 sõrme laiuse kaugusel külgedele. Selle punkti mõjutamine tugevdab immuunsüsteemi ja tõstab energia taset ning aitab kõrvaldada tõkestusi neerukanalis. Leevendab astma, köha vaevuste korral vähendab depressiooni.
Vajuta umbes üks minut keskmiste sõrmedega kummalgi pool asetsevaid punkte korraga. Sellel punktil akukleebise PureEnergy kasutamine aktiveerib immuunsüsteemi koheselt, mis tõstab organismi vastupanu haigustele kiiresti.

Akupunkt  Jumalik Maine Ükskõiksus - ZUSAN LI asub põlvekedre välisküljest   4 sõrmelaiust alla ja väliküljele 1 sõrmelaius, lohus. Selle akupunkti mõjutamine tugevdab immuunsüsteemi, see on ta üldtugevdav punkt, parandab lihasttoonust, parandab seedimist ja vähendab väsimust, depressioon, põlve ning silmade probleeme ning peavalu. Seda punkti peaks toniseerima masseerides seda sõrmenukkidega vastu päeva või vajutama tugevasti. See punkt ergutab immuunsüsteemi tegevust koheselt ja tõstab organismi vastupanu haigustele. See punkt kuulub ka paljude kehaklaalu alandavate raviskeemide hulka.  Sellel punktil kasutada akukleebist PureEnergy või suuremate probleemide korral kleebist CX2.

teisipäev, 12. aprill 2011

Immuunsüsteemi taastamine ja tugevdamine - 1

Punktid, mis tugevdavad immuunsüsteemi.

Hiina meditsiini aluseks on veendumus, et tasakaalustatud positiivne energia on hea tervise ja emotsionaalse enesetunde kõige olulisem tegur.

Kui on lülitunud sisse negatiivsed emotsioonid nagu hirm, äng, paanika on tasakaalustatud energia ringlus oluliselt häiritud ja immuunsüsteem väljalülitunud. Kui see kestab pikemat aega, võimaldab see erinevatel viirustel keha kahjustada. Stress põhineb hirmu emotsioonil. Tänapäeval pideva stressi olukorras töötamine ja elamine on paljude haiguste põhjuseks. Immuunsüsteem on pikka aega olnud välja lülitatud. Oluline on võtta jõukohased kohustusi, mis vähendavad stressi, liikuda piisavalt, hoida keha puhkuse ja töö tasakaalus. Jooga harjutused, eriti tagurpidi asendid (peapealseis, poolturi-, ja turiseis jne) aitavad aktiveerida immuunsüsteemi.

Punktmassaaž ja hingamise harjutused aitavad  samuti immuunsüsteemi tugevdada. Hiina meditsiini järgi põhjustab tegevuste ja töödega liialdamine energia kanalite ummistumise ja nõrgendab immuunsüsteemi.


Akupunkt  Energiameri   QI HAI  asub nabast 2 sõrmelaiust allapoole.
Selle mõjutamine tugevdab immuunsüsteemi ja tõstab energia taset. Aitab kõhuvalude, kõhukinnisuse, gaasivalude ja nõrkuse korral. Selle punkti mõjutamine tõstab soolte toonust, tugevdab kuse- ja suguelundeid.

Siruta selg, lõdvesta selja- ja kõhulihased. Pane sõrmeotsad nabale ja asu väljahingates vajutama aeglaselt survet suurendades. Hinga aeglaselt ja sügavalt. Vajuta umbes minut ja siis aeglaselt vähenda survet. Sellel punktil kasutatakse nii kevadväsimuse kui üldiseväsimuse ja nõrkuse korral akukleebist PureEnergy. Pärast haigust kui on vaja kiiresti immuunsüsteemi tugevdada või sportlased enne võistlusi kasutavad sellel punktil akukleebist CX2


Akupunktuur'i Facebook's:  http://www.facebook.com/akupunktuur

esmaspäev, 11. aprill 2011

Kevadine vee meditatsioon


Akupunktuur'i Facebook's:  http://www.facebook.com/akupunktuur

Stress ja hiina meditsiin - vol 2


Kaelaharjutused "Pinguta ja lase pinged lahti "

Töö ja puhkuse tasakaalutuse viljadeks on valud kaela ja kukla piirkonnas, keha reageerib sellele keskendumise raskuste ja unetusega. Aidata saab siin nii akupunktuur teraapia kui enesemassaaž. Oluline on õppida ennast kõrvalt jälgima, et avastada pinged jooksvalt ja need siis kas lõdvestada või lahti masseerida.  

Hiina meditsiini kaelaharjutused on kontori töötajatele, et lõdvestada lülisamba kaelaosa ja lihased ning lülidevahelised sidemed pingetest.

Suru lõug jõuliselt rinnale ja hoia veidi. Seejärel tõsta pea ja sissehingates siruta kael nii pikaks kui võimalik. Pööra aeglaselt pead vasakule, vaadates samaaegselt silmadega nii vasakule kui võimalik ja aeglaselt tagasi, sama paremale poole. Korda harjutust veel 5-6 korda.

Nüüd tõmba sissehingates õlad nii üles kui on võimalik ja sissehingamise lõpus  pinguta kõiki näo-, pea-, kaela- ja turjalihaseid jõuliselt umbes 3 sekundit. See järel väljahingates luba peal vajuda rinna peale ja luba kõikidel lihastel lõdvestuda. Naudi lõdvestusest tulevat soojust ja vabanemist.  Kui see sobib, siis võid seda harjutust korrata veel paar kolm korda.

Lõpuks lase peal vajuda rinnale ja lõdvestunult liiguta kümmekond korda külgedele.

Tervist taastavad harjutused

Akupunktuur'i Facebook's:  http://www.facebook.com/akupunktuur

kolmapäev, 6. aprill 2011

Füüsiline tervis ja vaimne heaolu


Akupunktuur'i Facebook's:  http://www.facebook.com/akupunktuur

Stressi korral tuleb hiina meditsiin sulle koju appi / 1-osa

 Kange kaela massaaž.

Hiina rahvatarkus ütleb, et võti tervise ja edu juurde on selles, kuidas leida õige tasakaal pingutamise ja lõdvestamise vahel. Selle tarkuse võttis kokku keisrite vibulaskmise tõde “Pinguta ja lase lahti”. Tänapäeva elus pannakse liiga palju tähtsust pingutamisele ja jäetakse see tasakaalustamata lõdvestamisega ehk pingest lahti laskmisega.

Kontoritöötajad on tihti avastanud pingelistel perioodidel, kui nad on end arvuti taha
 “unustanud”, et kael on kangeks jäänud. Sellega on kaasnenud tihti ka häired mõttetöös, kontsentratsiooni võime vähenemine, uimasus jne.

Kaela lõdvestamiseks  lase selg vajuda tooli seljatoele nii, et pea vajuks veidikene taha poole, nii lõdvestuvad kaela tagumised lihased paremini. Võta mõlema käega kaela ümbert kinni ja hakka aeglaselt pead kord vasakule, kord paremale kallutama. Kallutades pead vasakule pigista kaela vasakpoolseid lihaseid (need on nüüd veidi lõdvestunud), sama tee paremal pool. Nii korda mööda kaela vasakut ja paremat külge masseerides liikuge aeglaselt  kaela alaosalt sõrmeotstega kuni kuklani ja tagasi. Masseerida võid nii kaua kui soovid, kuid vähemalt 3-4 minutit.

Väike kaela massaaž on igaühele jõukohane. Siinkohal väike aga tõhus akupunkti masseerimine kõigile kangekaelsetele.
 
Kangekaelsuse leevendamise harjutus.

Masseeri punkti Feng Chi Tuulte Häärber, mis asub kuklakeskel koljuääre all lohus, umbes 1 sõrmelaius juuste piirist üles. Selle punkti masseerimine leevendab kukla lihaspinget, silma-, nina-, kõrva-, kurgu vaevusi, aitab ergutada mõtlemisvõimet ja leevendab peavalu. Pääsed seda akupunkti paremini masseerima, kui kallutad pead tahapoole. Masseeri seda akupunkti umbes paar minutit. Parema ja efektiivsema tulemuse saad, kui kasutad sellel punktil akukleebist PureRelief.
Akupunktuur'i Facebook's:  http://www.facebook.com/akupunktuur

reede, 1. aprill 2011

Hiina meditsiin soovitab- tugevda oma energia ringlust

MING MEN – ELU VÄRAV



Ming Men on otsene värav  qi tugevdamiseks, milles energiad ühinevad Ren ja Du kanalites.“

Akupunkt  Eluvärav - Ming Men asub selja keskteljel, teise nimmelüli all. Umbes naba vastas seljal. Punkti massaaž tugevdab immuunsüsteemi, parandab Qi ringlustkorrastab kuumuse korratusi kogu kehas. See on peamine punkt neeru QI ja Yang energia toniseerimiseks (neeru ja alaselja valude ning pideva külmetamise puhul). Toniseeritakse impotentsuse ja vähese seksuaal huvi puhul ning erinevate külmast tulenevate menstruaal vaevuste ja ebaregulaarsuse korral. Punkti mõjutatakse ka "Naiste Pideva Külmetamise" sündroomi korral ning toniseeritakse seedehäirete ja kõhulahtisuse puhul.
Vastunäidustused: Mitte mõjutada mokšaga mehi alla 20 eluaasta.

Aseta rusikad seljale kummalegi poole lülisammast ja hõõru see piirkond kuumaks umbes 1,5 minutit. Lõdvesta käed,  raputades neid veidi külgedel, Seejärel vii rusikad uuesti kummalegi poole akupunktuuri punkti Ming Men'i asukohta ning asu kergelt rusikatega seda piirkonda kloppima, liikudes rusikatega kord vasakule, kord paremale poole.Kloppida võiks umbes 5 minutit. Kui alguses käed väsivad tee pause. 

Kui masseerida ei ole võimalik või soovitakse saada paremaid tulemusi soovitavad akupunkturistid  seda punkti mõjutada mokšaga või asetada sinna PureEnergy või CX2 akukleebis.

Tervist taastavad harjutused

Akupunktuur'i Facebook's:  http://www.facebook.com/akupunktuur