kolmapäev, 19. oktoober 2011

Immuunsüsteemi taastamine ja tugevdamine (osa 3)


Akupunkti massaaž tugevdab oluliselt immuunsüsteemi. Akupunkt massöörid on arvamusel, et liiga palju või liiga vähe energiat teatud energia kanalis nõrgestab immuunsüsteemi ja energia ringlust.  Sellest põhjustatud väsimus ja emotsionaalne tasakaalutus on hea taimelava lihaspingete ja terviserikete tekkimisele.

Immuunsüsteemi löövad ajutiselt rivist välja ka antibiootikumid. Pärast antibiootikumi ravi on vaja kohene immuunsüsteemi taastada. Sellele pole tänapäeva meditsiin kahjuks piisavalt tähelepanu pööranud.

Hingamisharjutused ehk prana-jaamad on oluliseks energiaallikaks kehale. Otsi joogameister, kelle käe all saaksid vastavad tehnikad omandada.

Toitumise osa immuunsüsteemis on oluline. Rafineeritud toiduained nõrgendavad immuunsüsteemi. Ebapiisav puhta vee joomise kogus on  paljude tervise rikete põhjuseks.

Selleks, et tugevdada immuunsüsteemi maksimaalselt muuda oma töö ja puhkuse tasakaalu. Leia aega hingamistehnikate jaoks, et kiirelt taastada energia puudujääk. Kuid hingamistehnikaid soovitan omadada vaid kogenud joogaõpetaja juhendamisel.  Energiakanalite ristumiskohtades asuvate  akupunktide mõjutamine,  aitab füüsilisest tööst tekkinud pingeid leevendada ja tugevdada immuunsüsteemi. immuunsüsteemii

Akupunkt Kõrgem Rünnak – Tai Chong asub jalaseljal suure ja teise varba liigese vahel lohus. Selle punkti mõjutamine aitab vähendada üldist väsimust, ülepingest tulenevat peavalu, silmade väsimust ja krampe. Lisaks aitab ta pohmeluse, allergia ja artriidi korral. Aitab puhastada verd ja tasakaalustada vere rõhku (nii kõrge kui madala vererõhu puhul). Suru neli sõrme suure ja teise varba liigeste vahele ja venita neid veidike laiali, masseeri see vahe läbi. Seejärel vajuta umbes 1 minut Tai Chong punkti. Sama teisel jalal.

Kui akupunkt on valulik, näitab see energia takistusi vastavas kanalis. Aja möödumisel põhjustab energi blokeering ka verevarustuse häireid ja tasakaalutust ehk haigusi kehas. Seetõttu hinda valu, kui signaali energia takistustest ja blokeeringutest. 
Rohkem artikleid akukleebistest: http://akupunktuur.eu/akukleebised/
Akupunktuur'i Facebook's:  http://www.facebook.com/akupunktuur



esmaspäev, 10. oktoober 2011

Kuidas iseenda pea, kaela ja turja pingeid vabastada?



Õpi oma pingeid peas, kaelas ja turjapiirkonnas lahti laskma. 
Koolitusel omandatakse  turja, kaela, pea ja näo enesemassaaži erinevad tehnikad ning lisaks:
- Pea ja kaela piirkonnas olevate blokeeringute vabastamine aitab keha energiaringlust oluliselt parandada ja tugevdada immuunsüsteemi. Õpitakse seda piirkonda energia blokeeringutest vabastama läbi vastavate energiasõlmide (akupunktuuri punktide) mõjutamise kaudu.

- Koolitusel pööratakse tähelepanu erinevate peavalude ja kaelajäikusega seonduvate pingete vabastamisele
läbi lihaste venitusharjutuste. Õpitakse vastavaid lõdvestus ja hingamistehnikaid ning lõdvestama pea süvalihaseid, et rahustada  mõtteprotsessi.

- Oluline koolituse osa on "loomulik näokosmeetika" kus nii massaaži kui akupunktuurpunktide kaudu vähendatakse näolihaste pinget ja taastatakse parem energia ja verevarustus.

- Paljud unetuse häired tulenevad aktiivsest mõtlemisest ja teatud ajupiirkondade üleaktiivsusest, mis 
soodustab nn" ringmõtteid", segab magamajäämist ja halvendab unekvaliteeti. Õpime vähendama ja vabastama vastavaid energia blokeeringuid.

- Õpitakse vähendama silmade pingeid, mis on seotud, nii nägemishäirete, väsimuse kui peavaludega..

Koolitus toimub: 18. veebruaril kell 13:00-15:00 Stuudio 108 ruumides, Müürivahe31-1, Tallinnas

Koolitaja: Toomas Õunap (Hiina Traditsioonilise Meditsiini kool, krija hatha jooga)

Kontakt: mob +372 510 1272, e-mail: enesemassaaz(ät)gmail.com või info(ät)akupunktuur.eu
vaata ka  http://akupunktuur.eu/enesemassaaz/kursus_2012/

PARANDA OMA TÖÖ EFEKTIIVSUST, TERVIST JA ELUKVALITEETI!
Tervist taastavad harjutused

neljapäev, 6. oktoober 2011

Sünnitusvalude vähendamine


Taani akupunkturistid on teinud uuringu teel kindlaks, et akupunktuur on heaks täienduseks teistele sünnitusvalu leevendavatele meetoditele. 

607 tervet õigeaegselt sünnitavat naist said kas akupunktuur teraapiat, TENSi või tavalisi valuvaigisteid. Kõikides gruppides hinnati sünnitusvalu tugevust sarnase skooriga, kuid akupunktuur ravi grupis kasutati oluliselt vähem farmakoloogilisi ja invasiivseid valuvaigistavaid meetodeid. Akupunktuur ravi ei mõjutanud sünnituse kestvust või oksütotsiini kasutamist, kuid vastsündinu seisund (Apgari hinde ja nabaväädi vere ph järgi) oli akupunktuur ravi grupis märkimisväärselt parem. (Acupuncture as pain relief during delivery. A randomized controlled trial. Birth. 2009 Mar; 36 (1):5-12)

Rohkem artikleid akukleebistest: http://akupunktuur.eu/akukleebised/
Akupunktuur'i Facebook's:  http://www.facebook.com/akupunktuur
Tervist taastavad harjutused