pühapäev, 6. märts 2011

Hiina Meditsiin soovitab - külmetushaigused



Külmetushaigused ja gripp (1 osa)

Külmetushaigusi põhjustavad mitmed viirused, mis soodsates oludes (temperatuur, happesus, niiskus) hakkavad kurgu ja nina limaskestadel kiiresti paljunema.
Stress, väsimus ja ülepinge nõrgestavad immuunsüsteemi ja organism ei suuda enam haigusetekitajate ja keskkonna muutustega tõhusalt võidelda.
Punktmassaaž aitab organismil viirustest kiiremini vabaneda. Seetõttu võib esialgu tunduda, et pärast punktmassaaži on haiguse sümptomid hullemad. Tegelikult organism põeb haiguse kiiremini läbi. Punktmassaaž ei ravi haigusi, kuid teatud akupunktide mõjutamine aitab tervisel kiiremini taastuda, tõstab vastupanuvõimet ja aitab hoiduda külmetushaigustest tulevikus.

Kinnine nina
Tihti kaasnevad külmetushaigustega ebameeldivad kinnise ninaga seonduvad vaevused. Allpooled mõned tõhusad akupunktid vaevuste vähendamiseks.

Tiigri suu - He Gu asub pöidla ja nimetissõrme kokkusurumisel tekkiva valli kõrgemal kohal ,vajutades  luu suunas.  See punkt on üks mõjusamaid heaolu ja immuunsüsteemi stimuleerivaid punkte. Leevendab külmetuse ja gripinähtusi.
NB! Raseduse aeg on selle punkti kasutamine keelatud, kuna võib põhjustada enneaegseid emaka kokkutõmbeid. Läbi selle akupunkti ravitakse enamikku pea ja näohaigusi. See on peamine valu leevendav punkt, vähendab raskustunnet peas. Kasutatakse pea-, hamba, kaela- seljavalude leevendamiseks. See on ummistusi ja põletikke leevendav akupunktuuri punkt. Kasutatakse nohu ja ninakinnisuse korral. Masseeritakse kummalgi käel. Suuremate energia takistuste või valude korral kasutada akukleebist PureRelief.

Pambusega kaetud – CUAN ZHU asub kulmu sisenurgas lohus. Leevendab külmetusnähte, ninaurgete vaevusi, lauba peavalu ning silmade väsimust-, punetust ja topeltnägemist, vähendab heinapalavikku. Suru umbes minut  mõlema käe pöialdega samaaegselt akupunktidele, seejärel lisa veidi survet ja lase peal vajuda rinnale. Veidi ajapärast vabasta punktid lase peal vajuda rinnale ja lõdvestu.

Lõhnade Vastuvõtt –YING XIANG  asub ninatiiva nurga juures lohus. Leevendab kinnist nina ja vähendab vaevusi kõrvaurgete ja sinusiidi korra ning näo paistetust. Vaata pilti artikikli alguses. 

Neli helendust – SI BAI asub silma keskjoonel põsesarna all. Leevendab kinnist nina, raskustunnet peas ja ka hambavalu.  Vähendab silmade väsimust, punetust, tulitamist. Paistetust silmade ümber. Pingutab lõtvu põselihaseid ja parandab näo verevarustust ning jumet. 
Pane keskmised sõrmed ninasõõrmete kõrvale ja nimetissõrmed nende kõrvale sarnaluu alla. Vajuta punkte, aeglaselt survet suurendades ja siis lõdvestu. Vajuta niimoodi 5-6 korda. Kui nina on ummistunud korralikult (ka põskoopa põletiku korral) aseta kummalegi poole nina punktile Ying Xiang üks akukleebis PureRelief ja kolmas kleebis kulmudevahel kolmanda silma punktile. See meetod aitab ninaurgete ummistustest kiiremini vabaneda. Vaata pilti artikikli alguses.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar