esmaspäev, 11. aprill 2011

Stress ja hiina meditsiin - vol 2


Kaelaharjutused "Pinguta ja lase pinged lahti "

Töö ja puhkuse tasakaalutuse viljadeks on valud kaela ja kukla piirkonnas, keha reageerib sellele keskendumise raskuste ja unetusega. Aidata saab siin nii akupunktuur teraapia kui enesemassaaž. Oluline on õppida ennast kõrvalt jälgima, et avastada pinged jooksvalt ja need siis kas lõdvestada või lahti masseerida.  

Hiina meditsiini kaelaharjutused on kontori töötajatele, et lõdvestada lülisamba kaelaosa ja lihased ning lülidevahelised sidemed pingetest.

Suru lõug jõuliselt rinnale ja hoia veidi. Seejärel tõsta pea ja sissehingates siruta kael nii pikaks kui võimalik. Pööra aeglaselt pead vasakule, vaadates samaaegselt silmadega nii vasakule kui võimalik ja aeglaselt tagasi, sama paremale poole. Korda harjutust veel 5-6 korda.

Nüüd tõmba sissehingates õlad nii üles kui on võimalik ja sissehingamise lõpus  pinguta kõiki näo-, pea-, kaela- ja turjalihaseid jõuliselt umbes 3 sekundit. See järel väljahingates luba peal vajuda rinna peale ja luba kõikidel lihastel lõdvestuda. Naudi lõdvestusest tulevat soojust ja vabanemist.  Kui see sobib, siis võid seda harjutust korrata veel paar kolm korda.

Lõpuks lase peal vajuda rinnale ja lõdvestunult liiguta kümmekond korda külgedele.

Tervist taastavad harjutused

Akupunktuur'i Facebook's:  http://www.facebook.com/akupunktuur

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar