kolmapäev, 1. juuni 2011

Väsimuse bärjääride vabastamine

Kroonilise väsimuse leevendamine 3

Traditsiooniline Hiina meditsiin hindab kroonilise väsimuse sündroomi kui elutähtsa Qi energia puudust. Kroonilise väsimuse sümptomite ilmnemine on justkui keha häirekell, et energiatase on langenud alla normaalset taset. Sellises olukorras on väga tõenäoline, et võib tekkida tõsine haigus. Oluline on seda endale teadvustada ja võtta ette keha energia reservide taastamine. Lisaks toitumis- ja  liikumisharjumuste üle vaatamisele tehke omale igapäev väike akupunktuuri  massaaž.  Massaaži peaks tegema niikaua kuni energia tase ja enesetunne on head. Kui väsimus on väga suur võiks teha massaaži ka 3 korda päevas. Sugugi ei pea mõjutama kõiki siin artiklites  toodud punkte. Tihti on kasu ka üksikute punktide masseerimisest. Nii nagu kõigi muude teraapiatega on ka akupunkt massaažil  oluline regulaarsus. 

Olulised akupunktid kroonilise väsimuse leevendamiseks.

Akupunkt Sisemine Barjäär – Nei Guan asub käes siseküljel, randme painutusvoldist 3 sõrmelaiuse kaugusel, luude vahel. Selle punkti mõjutamine leevendab unetust, närvilisust, seedimatus ja oksendamist. Seda kasutatakse tunnete tasakaalutuse ja krooniliste haiguste korral.
Akupunkturistid kasutavad seda punkti kõigi selliste emotsionaalsete rahulolematuste leevendamiseks, mis puudutavad minu keha, minu tegemisi, minu oskusi ehk kõik mis on minuga “seestpoolt” seotud. Läbis selle punkti on võimalik paremini suhestuda välise maailmaga.

Akupunkt Välimine Barjäär – Wai Guan asub randme painutusvoldist 3 sõrmelaiuse kaugusel käes välisküljel, luude vahel. Selle punkti mõjutamine tõstab organismi vastupanuvõimet erinevatele külmetushaigustele ja gripile. Leevendab randme, õlavalu ja reumat.  Seda kasutatakse kõikide nakatumiste korral, nii viiruste kui seente puhul. Samuti tunnete tasakaalutuse ja krooniliste haiguste korral.
Hiina meditsiin teab kui inimene on emotsionaalselt tasakaalus siis välised kahjulikud energiad ei pääse kehasse. Kui need on kehasse juba tunginud kasutatakse akupunkti Wai Guan  välise barjääri taasloomiseks.

Pane parema käe nimetissõrm Välisele Barjääri punktile ja pöial sisemise Barjääri punktile. Vajuta punkte umbes minut aega ja vaheta käsi.

Akupunkt Alguse Pulss –Shen Mai asub jala välise peksest 1,5 sõrmelaiust all lohus. Selle akupunktuuri punkti masseerimine aitab kroonilise väsimuse korral.
Punkti mõjutamiseks istu maha, pane jalatallad kokku ja vajuta umbes minut tugevalt mõlema jala punkte korraga. Sel punktil võib kasutada akukleebist PureEnergy.



Akupunktuur'i Facebook's:  http://www.facebook.com/akupunktuur






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar