esmaspäev, 21. veebruar 2011

Talvine energiamassaaž nimmepiirkonnale


Hiina meditsiin pöörab talvisel ajal erilist tähelepanu neerudele, mis sümboliseerivat külma aastaaega, talve.
Arvatakse, et neerudes on salvestunud ja seal hoitakse keha energia essentsi, mis on eluliselt vajalik nii soo jätkamisel, inimese kasvamisel kui elujõulisena püsimisel terve eluaeg. Usutakse, et neeru- ja nimmepiirkond armastab sooja ja kardab külma.  Seetõttu peetakse elujõu säilitamisel väga oluliseks hoida külmal ajal nimmepiirkond soojas.

Istu, vii oma tähelepanu lülisambale ja aeglaselt siruta see. Kui selg on sirutunud siis ilma, et see kõverduks asu seljalihaseid iga välja hingamisega lõdvestama. Lõdvesta selg nii, et hingates sisse hoiad oma tähelepanu lülisambal, välja hingates annad mõttes kogu seljalihastele korralduse „lõdvestu“ ning sama aegselt lubad ka selja lihastel lõdvestuda. Lõdvesta selga nii palju kui vaja aga mitte vähem kui 5-6 korda.

Vii tähelepanu nüüd mõlemale neerule. Aseta peopesad mõlemale poole lülisammast seljale, vöö kohast allapoole.  Nüüd hõõru peopesasid üles alla liigutades nimetatud piirkond kuumaks. Kui käed enne ära väsivad, lase need veidikeseks ajaks rippu ja lõdvestu. Peale väikest pausi masseeri veel kuni piirkond on muutunud kuumaks. Kui energia puudujääk on väga suur või jalad käed on pidvalt külmad, hõõru rohkem kuni see piirkond muutub higiseks.

Järgnevalt masseeri ringjalt  peopesadega sama piirkonda paarkümmend korda ja lõdvestu. Vii veelkord oma tähelepanu neerudele.Välja hingates suru peopesad tugevamalt vastu sega, sisse hingates  aga lõdvenda survet oluliselt. Hinga koos nimmepiirkonna survestamise ja lõdvestamisega kokku 3-5 korda.

Nimme piirkonna energia aktiveerimise olulisim akupunktuur punkt Ming Men - Eluvärav paikneb seljal umbes naba vastas. Suuremate takistuste korral kasuta seda piirkonda aktiveerivat akupunktuuri kleebist PureEnergy. 

Nimmemassaaž mitte ainult ei tugevda neerusid vaid ka suurendab inimese vitaalsust ja elujõudu.
Akupuntuur toodete ost online poest




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar