esmaspäev, 12. september 2011

Krooniline väsimus 4


Hiina meditsiin soovitab – kroonilise väsimuse leevendamine 


Krooniline väsimus on seisund, mis väga paljusid inimesi vaevab ja keha kurnab.  Kevadeti on inimese immuunsüsteem nõrgenenud ja siis löövad kroonilise väsimuse sümptomid selgemalt esile ja häirivad oluliselt inimese elu.  Paljud inimesed, kes on õppinud ära oluliste akupunktide masseerimise on saanud üle kroonilisest väsimusest. See on kinnituseks sellele, et inimese sees on kõik ressursid olemas ja vaja on vaid veidi kaasa aidata, et toimuks keha enesetervenemine

Olulised akupunktid kroonilise väsimuse leevendamiseks.

Akupunkt Tuulte Tiik - Feng Chi  asub  kukla luu all, 3 sõrmelaiust keskmest, lohus. Hiina meditsiini järgi eemaldatakse läbi selle punkti kehasse tunginud kahjulikku tuult. See on oluline punkt gripi ja külmetushaiguste ravis. Ravib erinevaid peavalusid ka kukkumise tagajärjel tekkinuid. Selle punkti masseerimine leevendab silmade taguseid pingeid, nina ja kõrvadega seonduvaid probleeme, pingeid ja valusid kaelapiirkonnas. Pääsed seda akupunkti paremini masseerima, kui kallutad pead veidi tahapoole. Masseeri neid punkte kahe käe pöialdega samaaegselt umbes pool minutit, tehke paus, lubage peal vajuda rinnale ja masseerige neid punkte veel korra.

Akupunkt  Energiameri   QI HAI  asub nabast 2 sõrmelaiust allapoole. Selle punkti mõjutamine tugevdab immuunsüsteemi ja tõstab energia taset. Aitab kõhuvalude, kõhukinnisuse, gaasivalude ja nõrkuse korral. Selle punkti mõjutamine tõstab soolte toonust, tugevdab kuse ja suguelundeid.

Siruta selg, lõdvesta selja- ja kõhulihased. Pane sõrmeotsad nabast 2 sõrmelaiust allapoole ja asu vajutama aeglaselt survet suurendades. Hinga aeglaselt ja sügavalt. Vajuta umbes minut ja siis aeglaselt vähenda survet. Sellel punktil kasutatakse nii kevadväsimuse kui üldise väsimuse ja nõrkuse korral akukleebist PureEnergy. Pärast haigust kui on vaja kiiresti immuunsüsteemi tugevdada või sportlased enne võistlusi kasutavad sellel punkti akukleebist CX2.

Akupunkt Kõrgem Rünnak - H 3- TAI CHONG asub jalaseljal suure ja teise varbaliigese vahel lohus. Akupunkti  Tai Chong mõjutamine aitab vähendada ülepingest tulenevat peavalu, silmade ja üldist väsimust ja krampe. Lisaks aitab ta pohmeluse, allergia, artriidi korral. Aitab puhastada verd ja vere rõhku tasakaalustada (nii kõrge kui madala vererõhu puhul). Suru neli sõrme suure ja teise varba liigeste vahele ja venita neid veidike laiali, masseeri see vahe läbi. Seejärel vajuta umbes 1 minut Tai Chong punkti. Sama teisel jalal.  Sellel punktil on akukleebise PureRelief kasutamine tõhus.
Akupunktuur'i Facebook's:  http://www.facebook.com/akupunktuur

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar