reede, 28. jaanuar 2011

Prints Charles'i toetus Hiine Meditsiinile


Hiina meditsiin hakkas levima Inglismaal alates 16. saj. See on võitnud ka kuningliku perekonna usalduse. Kuninganna Elisabeth II võtab reisidele oma hiina taimravi preparaate kaasa.
Prints Charles rõhutas oma 2000. a lõpus peetud kõnes vajadust suurendada Inglismaal täiendmeditsiini valdkondades tehtavate uuringute riiklikku finantseerimist. (News from The Journal of Chinese Medicine February 2001) Ligikaudu kolmandikus Suurbritannia peredes kannatab vähemalt üks täiskasvanu seljavalu käes, umbes veerandis neist esineb seljavalu kahel täiskasvanul. Seljavalu ja ishiase raviks kulub Inglismaal aastas ligikaudu £ 6,3 miljardit. Need andmed esitati Prince of Wales´s Foundation poolt korraldatud konverentsil, kus käsitleti täiendmeditsiini rolli valu ravis. Konverentsil kutsuti esmatasandi tervishoiu-töötajaid üles kaaluma täiendmeditsiini kasutamist valu korral, eriti ebarahuldavate tavaravi tulemuste, ravimite kõrvaltoimete ning patsiendi soovi puhul. 2001. a pakkus 49% esmatasandi praksistest täiendmeditsiini teenust, mis on 9% rohkem võrreldes 1995. aastaga. (BMJ 2003;327:1368)

Võrdluseks toodud US Duke University Medical Center andmetel olid seljavalugaga seotud tervishoiukulutused USA-s 1998. a üle $ 90 miljardi, millest $ 26 miljardit olid ravikulud. Sel aastal väitis 25,9 miljonit ameeriklast endal olevat SV. $ 90 miljardit moodustab 1% USA sisemajanduse koguproduktist  (News from The Journal of Chinese Medicine February 2004)



 Prints Charles palus Maailma Tervishoiuorganisatsioonis (WHO) peetud kõnes tungivalt arstidel hakata raskekujuliste krooniliste haiguste ravis kasutama täiendmeditsiini ravimeetodeid nagu kiropraktikat, akupunktuur- ja taimravi. Samuti püüdis ta neid veenda vähem usaldama ravimitele baseeruvat tavameditsiini ja rohkem kasutama holistilisi vaateid, rõhutades preventiivse tervishoiu, dieedi ning tervislike eluviiside tähtsust, vajadust vähendada keskkonna saastatust ja kahjulike kemikaalide kasutamist kodus ning põllumajanduses.
Oma eelnevas kõnes Kuninglikus Meditsiiniühingus ütles prints Charles: „Inimkeha on liiga sageli jagatud mehhanistlikult üksikosadeks ja ravi käigus pole käsitletud inimest tervikuna ….. Meil on vaja rakendada parimat kaasaegsest teadusest ja tehnoloogiast, kuid selle hinnaks ei tohi olla kaotada parim, mis on pakkuda alternatiivmeditsiinil.“
(News from The Journal of Chinese Medicine June 2006)


Tervist taastavad harjutused


Akupunktuur tooted internetipoes : www.akupunktuur.cieaura.com
Rohkem artikleid akukleebistest: http://akupunktuur.eu/akukleebised
/
Akupunktuur'i kodulehekülghttp://akupunktuur.eu

http://akupunktuur.eu/

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar