reede, 1. aprill 2011

Hiina meditsiin soovitab- tugevda oma energia ringlust

MING MEN – ELU VÄRAV



Ming Men on otsene värav  qi tugevdamiseks, milles energiad ühinevad Ren ja Du kanalites.“

Akupunkt  Eluvärav - Ming Men asub selja keskteljel, teise nimmelüli all. Umbes naba vastas seljal. Punkti massaaž tugevdab immuunsüsteemi, parandab Qi ringlustkorrastab kuumuse korratusi kogu kehas. See on peamine punkt neeru QI ja Yang energia toniseerimiseks (neeru ja alaselja valude ning pideva külmetamise puhul). Toniseeritakse impotentsuse ja vähese seksuaal huvi puhul ning erinevate külmast tulenevate menstruaal vaevuste ja ebaregulaarsuse korral. Punkti mõjutatakse ka "Naiste Pideva Külmetamise" sündroomi korral ning toniseeritakse seedehäirete ja kõhulahtisuse puhul.
Vastunäidustused: Mitte mõjutada mokšaga mehi alla 20 eluaasta.

Aseta rusikad seljale kummalegi poole lülisammast ja hõõru see piirkond kuumaks umbes 1,5 minutit. Lõdvesta käed,  raputades neid veidi külgedel, Seejärel vii rusikad uuesti kummalegi poole akupunktuuri punkti Ming Men'i asukohta ning asu kergelt rusikatega seda piirkonda kloppima, liikudes rusikatega kord vasakule, kord paremale poole.Kloppida võiks umbes 5 minutit. Kui alguses käed väsivad tee pause. 

Kui masseerida ei ole võimalik või soovitakse saada paremaid tulemusi soovitavad akupunkturistid  seda punkti mõjutada mokšaga või asetada sinna PureEnergy või CX2 akukleebis.

Tervist taastavad harjutused

Akupunktuur'i Facebook's:  http://www.facebook.com/akupunktuur

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar