teisipäev, 12. aprill 2011

Immuunsüsteemi taastamine ja tugevdamine - 1

Punktid, mis tugevdavad immuunsüsteemi.

Hiina meditsiini aluseks on veendumus, et tasakaalustatud positiivne energia on hea tervise ja emotsionaalse enesetunde kõige olulisem tegur.

Kui on lülitunud sisse negatiivsed emotsioonid nagu hirm, äng, paanika on tasakaalustatud energia ringlus oluliselt häiritud ja immuunsüsteem väljalülitunud. Kui see kestab pikemat aega, võimaldab see erinevatel viirustel keha kahjustada. Stress põhineb hirmu emotsioonil. Tänapäeval pideva stressi olukorras töötamine ja elamine on paljude haiguste põhjuseks. Immuunsüsteem on pikka aega olnud välja lülitatud. Oluline on võtta jõukohased kohustusi, mis vähendavad stressi, liikuda piisavalt, hoida keha puhkuse ja töö tasakaalus. Jooga harjutused, eriti tagurpidi asendid (peapealseis, poolturi-, ja turiseis jne) aitavad aktiveerida immuunsüsteemi.

Punktmassaaž ja hingamise harjutused aitavad  samuti immuunsüsteemi tugevdada. Hiina meditsiini järgi põhjustab tegevuste ja töödega liialdamine energia kanalite ummistumise ja nõrgendab immuunsüsteemi.


Akupunkt  Energiameri   QI HAI  asub nabast 2 sõrmelaiust allapoole.
Selle mõjutamine tugevdab immuunsüsteemi ja tõstab energia taset. Aitab kõhuvalude, kõhukinnisuse, gaasivalude ja nõrkuse korral. Selle punkti mõjutamine tõstab soolte toonust, tugevdab kuse- ja suguelundeid.

Siruta selg, lõdvesta selja- ja kõhulihased. Pane sõrmeotsad nabale ja asu väljahingates vajutama aeglaselt survet suurendades. Hinga aeglaselt ja sügavalt. Vajuta umbes minut ja siis aeglaselt vähenda survet. Sellel punktil kasutatakse nii kevadväsimuse kui üldiseväsimuse ja nõrkuse korral akukleebist PureEnergy. Pärast haigust kui on vaja kiiresti immuunsüsteemi tugevdada või sportlased enne võistlusi kasutavad sellel punktil akukleebist CX2


Akupunktuur'i Facebook's:  http://www.facebook.com/akupunktuur

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar