esmaspäev, 6. juuni 2011

Akupunktuur massaaž - Hiina meditsiin soovitab

Akupunktuur massaaži nimetatakse akupressuuriks ja on iidne tervendamise kunst, mille käigus stimuleeritakse akupunkte kehal, et leevendada valu või parandada energia - Qi ringlust. Kõik valud, ebameeldivad keha aistingud ja haigused on põhjustatud energia tasakaalu häiretest.


Akupressuur tegeleb qi-energia  tasakaalutusega, tehes kindlaks vaevusi põhjustavad akupunktid ja neid mõjutades. Akupunktid asuvad meridiaanidel ehk energiakanalitel, mis läbistavad kogu keha ja ühendavad erinevaid keha piirkondi. Need akupunktuuri punktid võivad  põhjustavad valu lokaalselt selles piirkonnas kus nad asuvad, aga ka olla põhjusteks mujal piirkonnas asuvatele tasakaalutustele.

Akupressuuri ajal ei kasutata nõelu vaid punkte stimuleeritakse erinevate massaaži tehnikatega. Viimasel ajal on suurenenud akupressuuri populaarsus tänu akukleebiste kasutamisele. Vastavate akukleebiste (valukleebis, energiakleebis, unekleebis jne) kasutamine haigel piirkonnal või vastavatel punktidel võimaldab valu vähendada ja energia tasakaalutust parandada kodus, tööl või mujal ilma keeruliste protseduurideta tervendaja juures. Seda on võimalik teha kohe kui on ilmnenud valu või haiguse sümptomid. Siiski on oluline teada keha energia ringluse põhimõtteid ja lihtsamaid akupunkte.

Lihtsamaid valu ja takistusi leevendavate akupunktide teadmine ning kasutamine võimaldaks ära  hoida inimeste põhilised vaevused ja valud ilma täiendavate arstimiteta.


Akupunktuur'i Facebook's:  http://www.facebook.com/akupunktuur

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar