teisipäev, 30. august 2011

Krooniliste peavalude uuringud


UK´ s Mental Health Foundation peab vajalikuks muuta akupunktuur teraapia depressiivsetele patsientidele kättesaadavamaks. (News from The Journal of Chinese Medicine )


401 krooniliste peavalude all kannatavat patsienti Inglismaalt ja Wales´st jagati juhuslikkuse põhimõttel 2 gruppi. Neist 1. grupp sai standardravi, 2. grupp akupunktuur teraapiat (12 seanssi 3 kuu vältel). 12 kuu möödudes olid peavalud akupunktuuri grupis oluliselt nõrgenenud. Neil esines peavalu aastas keskmiselt 23,4 päeva vähem, nende füüsiline seisund oli parem, nad kasutasid 14% vähem ravimeid ja külastasid esmatasandi arsti 30% harvem. (10 th Annual Symposium on Complementary Health Care, London)
Akupunktuur'i Facebook's:  http://www.facebook.com/akupunktuur

1 kommentaar:

  1. Peavalust saad raudselt lahti siis, kui peaopil ära käid ning sealt eemaldatakse rusikasuurune osa ajust. Üle 30 a tagasi oli meeletud minestamistega lõppevad peavalud, mis tingitud traumast, jääle kukkumisest. kui tehti 9,5 h peaoperatsioon ja eemaldati kasvaja 11 kuud hiljem, millest jäänud paremasse ajupolkerra 8 cm sügavune kraater, siis pärast seda pole kordagi peavalu olnud selle 31 a. jooksul. Seega tean mida soovitan. Ja muide peaaju on ülimalt kõva asi. Sest 2 a. tagasi sain selle opi koha kõrvale uue paugu ja tehti uus operatsioon. Ning isgi pärast seda ei ole peavalusi ja mõistus täitsa selge. Lisaks ravin ise teisi Hiina, Jaapani jm. idamaise meditsiiniga. Vot nii...

    VastaKustuta