reede, 4. märts 2011

Akupunktuuri uudised

Briti tervishoiu meditsiin toetab akupunktuuri.


Hull York Medical School teostas akupunktuuri alase uuringu, mille kandis üle British Television 2007 aastal.(Alternative Medicine: The Evidence). Selles näidati, et pindmine punktsioon (umbes 1 mm) aktiveerib ajukoore motoorset osa, s.o ajupiirkonda, mis normaalselt reageerib puudutusele või valule, sügavam deqi´d esilekutsuv punktsioon põhjustab aju limbilises süsteemis (valu tajumises osalev piirkond) mõõdetava deaktivatsiooni. (News from The Journal of Chinese Medicine June 2006) 86% kroonilise valuga tegelevatest Briti tervishoiuasutustest kasutab akupunktuur ravi. (News from The Journal of Chinese Medicine February 2001). Tänapäeval on lisandunud uued akupunktuuri harud: elektro akupunktuur ja akupunktuuri punktide mõjutamine akukleebistega. Need akupunktuuri harud on tänu oma efektiivsusele ja lihtsusele muutunud väga populaarseks. 

2003. a avaldatud andmete alusel pakub üle poole Suurbritannia esmatasandi meditsiini praksistest oma patsientidele täiend- või alternatiivmeditsiini ravivõimalusi (põhiliselt akupunktuuri ja homeopaatiat).  Võrdluseks 1995. a pakkusid antud raviteenuseid 40 % praksistest.  (Family Practice 2003:20:575-7)

500 erinevate kaebustega patsiendi (kaela, käe, alaselja ja õlgade piirkonna valu, põlvede osteoartriit, migreen, heinapalavik,  jt) küsitlusel selgus, et 73% seisund akupunktuuri tulemusel paranes, kusjuures 61% kaebused taandusid läbiviidud ravi tulemusel oluliselt või täielikult. 92 muskulo skeletaalse valu tõttu nõelravi saanud patsiendist saadi head või väga head ravitulemused 69% juhtudest. (Acupunct Med 2002; 20(1): 30-34 ja 35-38)

Tervist taastavad harjutused


Akupunktuur tooted internetipoes : www.akupunktuur.cieaura.com
Rohkem artikleid akukleebistest: http://akupunktuur.eu/akukleebised/
Akupunktuur'i kodulehekülghttp://akupunktuur.eu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar