esmaspäev, 14. märts 2011

HIINA MEDITSIIN SOOVITAB - Külmetushaigused-2

Külmetushaigused ja gripp -2


Lisaks hoidumisele külmetustest on võimalik ka ise oma keha vastavaid akupunkte masseerides tugevdada keha, parandada energia ringlust ning vastupanu võimet haigustele.

Külmetushaigusi põhjustavad mitmed viirused, mis soodsates oludes (temperatuur, happesus, niiskus) hakkavad kurgu ja nina limaskestadel kiiresti paljunema.
Stress, väsimus ja ülepinge nõrgestavad immuunsüsteemi ja organism ei suuda enam haigusetekitajate ja keskkonna muutustega tõhusalt võidelda.
Punktmassaaž aitab organismil viirustest kiiremini vabaneda. Seetõttu võib esialgu tunduda, et pärast punktmassaaži on haiguse sümptomid hullemad. Tegelikult organism põeb haiguse kiiremini läbi. Punktmassaaž ei ravi haigusi, kuid teatud akupunktide mõjutamine aitab tervisel kiiremini taastuda, tõstab vastupanuvõimet ja aitab hoiduda külmetushaigustest tulevikus.

Tõsta organismi vastupanu gripi vastu

Külmetumishaigus nähtude ilmnemisel alusta kätepunktidest, seejärel kukla punktidest ja siis kaela ning näopunktidest

Looklev Tiik - QU SHI akupunktuuri punkt asub käsivarre välisküljel küünarnuki nahavoldilõpus  kui kõverdate käe maksimaalselt. Punkt asub liigesel sügaval. Seda akupunkti stimuleeritakse, et tõsta organismi vastupanujõudu ja aktiveerida immuunsüsteemi. Selle akupunktuuri punkti mõjutamine aitab ravida bronhiiti, külmetumisest põhjustanud palavikku (alandab seda), samuti nahaekseeme, kõhulahtisust ja kõrget vererõhku. See on üks olulistest sügise ja talve aja toniseerimise punktidest.  Punkti vajutatakse tugevalt umbes minut aega. Püsivama tulemuse saamiseks kasutatakse sellel punktil  EnergyPlus akukleebist.

Tuulte Tiik - Feng Chi  asub  kukla luu all, 3 sõrmelaiust keskmest, lohus. Hiina meditsiini järgi eemaldatakse läbi selle punkti kehasse tunginud kahjulikku tuult. See on oluline punkt gripi ja külmetushaiguste ravis ning vähendab oluliselt erinevaid peavalusid, ka kukkumise tagajärjel tekkinuid. Selle punkti masseerimine leevendab silmade taguseid pingeid, nina ja kõrvadega seonduvaid probleeme, pingeid ja valusid kaelapiirkonnas. Pääsed seda akupunkti paremini masseerima, kui kallutad pead tahapoole. Masseeri neid punkte kahe käe pöialdega sama aegselt umbes pool minutit, tehke paus, lubage peal vajuda rinnale ja masseerige neid punkte veel korra. Parema ja efektiivsema tulemuse saad, kui kasutad sellel punktil akukleebist PureRelief. 

Tervist taastavad harjutused


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar